Dinkelpizza med pilgrimsmusslor, räkor och crabsticks

2014-04-17 | 20:09:43
 
Dinkelpizza gjord på siktat dinkelmjöl medpesto, crabsticks, pilgrimsmusslor, räkor, bladspenat, mozarella och parmesanost. En nyttigare version av pizza!
 
Ingredienser 4 pers:
 
6 dl dinkelmjöl, fullkorn eller siktat
2,5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
2 msk olivolja
 
2 burkar pesto
1 pkt pilgrimsmusslor
500 g räkor med skal
1 pkt crabsticks
1 pkt bladspenat
1 pkt pinjenötter
2 pkt mozzarellaost
Parmesanost
 
Gör såhär:

Börja med att göra pizzadegen. Blanda vattnet med jäst, olivolja och salt. Rör ut jästen helt i vätskan. Blanda i mjölet, om det behövs mer mjöl för att få ihop degen, häll då i mer. Låt jäsa under en handduk i bunken i ca 1-2 timmar. 
 
När degen har jäst klar, olja en plåt med höga kanter, tryck ut degen på plåten. Fördela peston på botten och lägg på bladspenat, skivad mozzarellaost och skivade crabsticks. Ställ in i botten på ugnen med över-och undervärme eller på pizzafunktionen, 200 grader i ca 15 min. Stek under tiden pilgrimsmusslorna och skala räkorna. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på räkor, pilgrimmsmusslorna och hyvlad parmesanost. Rosta pinjenötterna och toppa med dem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback