Lasagne med lax, keso och pesto

2014-08-07 | 19:42:51
 
Nejmen oj vilken låååång paus det blev här från bloggen, har haft så himla mycket att göra med jobb och annat. Ikväll gjorde jag en helt underbar lasagne på fullkorns-plattor och den blev inte bara väldigt nyttig utan supergod också! Blandade saker jag tycker om för att få det till en lasagneliknande rätt och hade i bland annat hemmagjord pesto, keso, lax, paprika och fetaost. Här kommer receptet:
 
Ingredienser 4 port:
 
2 dl färsk basilia
1 kruka persilja
1 dl riven parmesanost
50 g pinjenötter
Olivolja
500 g keso
Salt och peppar
 
400 g lax
gul paprika
150 g fetaost
 
3x3 lasagneplattor fullkorn
1 näve valnötter
 
Gör såhär:

1. Börja med peston, mixa basilia, persilja, parmesanost, pinjenötter och lagom mängd olivolja, peston ska vara slät men inte för rinning i konsistensen. Krydda med salt och peppar. Blanda med keson. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Dela laxen, paprikan och fetaosten i kuber. Blanda laxen, paprikan och 1/3 av fetaosten och krydda med salt och peppar. 
 
3. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Bred hälften av kesoröran på botten av formen. Lägg på tre lasagneplattor och sedan hälften av laxröran. Lägg på ytterligare tre plattor och sedan resten av laxröran. Toppa med kesoröran och resten av fetaosten. Smula över valnötterna och grädda i ugnen i ca 40-60 minuter tills lasagneplattorna är mjuka. Servera med en god tomatsallad!