Färsbiffar med tabbouleh, rostade pitabröd och böndipp
2014-04-10 | 20:27:42



Kvällsmaten blev med inspiration från mellanöstern med spiskumminkryddade färsbiffar, tabbouleh, rostade pitabröd och en böndipp med vitlök och paprikapulver.
Ingredienser 4 pers:
3 dl kokt, kall bulgur
250 g körsbärstomater
1 grön paprika
1 dl hackade färska örter, t.ex. persilja eller basilika
3 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk honung
500 g blandfärs, nötfärs eller lammfärs
3 msk vatten
3 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 burk vita bönor
2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 msk tahini
1/2 dl lätt créme fraiche
Salt och peppar
Paprikapulver
Persilja
3 pitabröd
Gör såhär:
Dela paprikan i kuber och tomaterna på mitten. Blanda sedan ihop en dressing på vinägern, oljan, honungen, riven vitlök och salt och peppar. Häll i bland grönsakerna och tillsätt bulgurn och de hackade örterna. Krydda mer om det behövs.
Blanda alla ingredienserna till biffarna förutom oljan. Forma 12 små biffar och stek 2-3 min på varje sida i olivolja. Låt de eftersteka i pannan under lock eller i ugnen på 180 grader.
Mixa bönor, riven vitlök, tahini, salt och peppar och olivolja. Rör sedan i tahinin och créme och toppa med paprikapulver och lite hackad persilja.
Värm en panna med lite olivolja och rosta ett pitabröd i taget, dela på mitten.
Lägg upp allt för sig på fina fat och servera med någon god dryck.
Kommentarer
Trackback