Fettfria, nyttiga scones med dinkel-och mandelmjöl
2014-04-10 | 09:22:00


Idag är jag ledig hela dagen då alla lektioner är inställda så passade på att göra en extra lyxig frukost. Experimenterade ihop ett recept på nyttiga, fettfria scones och trots att jag bara höftade så blev de helt perfekta! 5 min att slänga ihop och 15 min i ugnen! Till serverade jag en sockerfri jordgubbssylt, ost, skinka och körsbärstomater.
Ingredienser 6 st:
1,5-2 dl dinkelmjöl fullkorn
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl linfrön eller andra frön
1 krm salt
1 1/2 dl a-fil eller naturell yoghurt
Valnötter (valfritt)
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan filen. Använd muffinsformar och en muffinsplåt eller smeta ut till små kakor och nagga med en gaffel. Lägg en valnöt ovanpå. Grädda i 15 min på 200 grader varmluft. Servera med valfritt pålägg.
Kommentarer
Trackback