Kesokaka med jordgubbssylt och turkisk yoghurt
2014-04-13 | 15:37:01
Här kommer ett recept på en riktigt god och nyttig kaka. Den påminner om ostkaka och passar perfekt med sockerfri jordgubbssylt och antingen grädde eller turkisk yoghurt. Den kan antingen ätas varm eller kall och passar perfekt som fika eller efterrätt.
Ingredienser 4 små formar eller 1 stor:
250 g keso
1 dl sötmandel mald/mandelmjöl
2 st bittermandel
1 dl mjölk
4 st ägg
2 msk dinkelmjöl
1-2 msk stevia
1 tsk bakpulver
(Kardemumma)
Flytande margarin
Gör såhär:
Mixa keson med en stavmixer. Vispa sedan ihop ägg, mjölk, stevia och lite kardemumma om du vill. Blanda keson med äggsmeten och tillsätt bakpulver, mandeln och dinkelmjölet. Smörj fyra små formar eller en stor med margarinet. Häll i smeten och ställ dem på en plåt(det finns risk att smeten rinner utanför formen), grädda i ugnen på 175 grader 20-40 min, det beror på vilken typ av ugn du har. Håll koll så att de inte bränns och testa med en sticka för att se om de är färdiga. Servera med en klick grädde eller turkisk yoghurt blandat med lite vaniljpulver och stevia och sockerfri sylt.
Kommentarer
Postat av: Rebecca
Neeeej vad gott!
Svar:
millansmatdagbok.blogg.se
Trackback