Proteinrikt microbröd med linfrön och morötter
2014-04-17 | 10:08:31

Imorse fixade jag ihop ett bröd som man gräddar i micron, det tar ca 5 minuter att slänga ihop och smakar precis som "vanligt" bröd. Gjorde en extra stor och proteinrik frukost med två ägg, nyttigt bröd och turkisk yoghurt smaksatt med fun-light och toppat med kokosflingor. Det är så himla skönt med påsklov, var i Köpenhamn med en kompis igår och shoppade lite, och imorgon är det dags att börja jobba igen. Jobbar på ett litet café utanför byn där jag bor, och jag trivs superbra! En av mina passioner i livet är att laga mat och älskar även att umgås med människor så att jobba på ett café är perfekt för mig. Idag ska jag bara ta det lugnt och förbereda lite inför påskhelgen, ska bland annat baka en passions-och citronkaka som jag kommer lägga upp receptet på lite senare idag. Ha en fin dag allesammans!
Ingredienser 1 bröd:
2 msk äggvita (1 äggvita)
1 dl rågflingor/havregryn
1/2 dl finrivna morötter
1/2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm bakpulver
1/2 dl linfrön/solrosfrön/pumpafrön
Gör såhär:
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Grädda i micron i 2-5 min, beroende på vilken micro du har, för mig tog det ca 5 minuter att få det färdigt. Servera med gott pålägg till frukost, mellanmål eller en god soppa.
Kommentarer
Trackback