Texas chili med grönsaker, ost och gräddfil
2014-04-11 | 19:43:57
Ikväll blev det en klassiker här hemma hos oss, texas chili. I flera år har vi lagat detta receptet och det är en riktigt het chili med nötkött. Supergott recept och det sköter sig själv på spisen. Massa goda tillbehör till och jag tog även tabboulen från gårdagens middag som extra komplement.
Ingredienser 4-5 pers:
1 kg högrev i små bitar
140 g bacon, finskuren
1 msk rapsolja
2 gula lökar, finhackade
1 grön paprika, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater
2 flaskor mörkt öl
2-3 msk färsk chilipeppar
2 msk spiskummin
1 msk oregano
Salt
Rödlök
Gurka
Majs
Gräddfil
Tacochips
Riven ost
Gör såhär:
Bryn köttet och bacon i olja. Tillsätt löksorterna och paprikan och fräs på låg värme. Häll i tomater och öl. Låt koka upp och skumma av. Tillsätt chilipeppar, spiskummin och oregano och låt koka under lock i 1 1/2-2 timmar tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt. Servera med finhackad rödlök, riven ost, gurka, gräddfil, majs och tacochips.
Kommentarer
Trackback