Dinkelpaj med bacon & broccoli

2014-02-22 | 17:32:06
 
Till lunch denna lördag blev det en klassisk bacon och broccolipaj med dinkelmjöl. Till serverade jag en god sallad. Idag blev det bara att vila och köra en runda med mamma och pappa för att finslipa på körkunskaperna inför provet som är om ca en vecka så en enkel paj som denna passade perfekt idag.
 
Ingredienser 4 pers:
 
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1-1,5 dl kesella eller lätt créme fraiche
Ca 3 msk flytande margarin
1 tsk salt
 
2 pkt bacon
broccoli
ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost 
Salt och peppar
Eventuellt 2 msk dijonsenap
 
Gör såhär:
 
Till degen blandar du alla ingedienser och knådar till en fast deg. Tryck ut degen i en smord pajform och grädda skalet i ca 10 min på 200 grader i mitten av ugnen.
Dela under tiden broccolin i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten tills de blir ganska mjuka, 5-10 min. 
Strimla baconet och stek knaprigt, låt baconet rinna av på en bit hushållspapper.
 
Gör sedan en äggstanning av äggen, grädden och hälften av osten och eventuellt lite senap. Krydda med salt och peppar. 
 
Ta ut pajdegen ur ugnen och fyll med bacon, broccoli och häll över äggstanningen, toppa med resten av den rivna osten. Grädda i ugnen 20-30 min på 200 grader. Servera med en god sallad eller en bit fullkornsbröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback