Kyckling med matvetesallad och chévre
2014-02-25 | 19:44:45
Ikväll kände jag för att bara laga något enkelt och det blev matvetesallad med pesto och getost och ugnsstekta kycklingklubbor.
Ingredienser 3-4 pers:
1 kg kycklingklubbor
Olivolja
Salt & peppar
Valfri krydda t.ex. blandade örter
6 portioner matvete
1 liten burk röd pesto
1 pkt chévre
5-6 cocktailtomater
Olivolja
Salt & peppar
1 påse pinjenötter
Ruccolasallad
Gör såhär:
Krydda kycklingklubborna med olivolja, salt, peppar och valfri krydda. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen på 210 grader i ca 40 min.
Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda sedan matvetet med pesto, halva paketet chévre och salt och peppar. Rosta sedan pinjenötterna på låg värme i en torr stekpanna tills de får fin färg.
Lägg upp ruccolan på ett stort fat och gör ett hål i mitten, typ som ett fågelbo. Lägg matvetet i mitten och toppa med kycklingklubborna och eventuellt lite färsk basilika. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg runtom, lägg även på resten av osten och strö över pinjenötter. Ringla över lite olivolja och sen är det klart att äta!
Kommentarer
Trackback