Nyttig carbonara med bacon, ägg och parmesanost
2014-02-10 | 19:49:26
Kvällens middag blev en nyttig carbonara gjord med "squashpasta" istället för vanlig pasta. Kanske inte världens snyggaste bild men gud så gott det blev. Även detta receptet är från en tidning och måtten stämde inte riktigt så gör om det lite nu när jag skriver receptet här. Skoldagen har gått riktigt snabbt och veckans sämsta dag är över. Fortfarande mycket plugg inför körkortet men försöker föreställa mig hur det kommer kännas om jag inte klarar det efter allt slit, så gör allt jag kan för att klara det haha. I eftermiddag blev det matteplugg då provet blev flyttat till fredag - skönt! Nu blir det lite slappande vid tv:n och ännu mer körkortsplugg. Ha en skön kväll allihopa!
Ingredienser:
2 gröna squash/zucchini
Olivolja
Salt & peppar
3pkt bacon
200g champinjoner
3dl mellangrädde
4 ägg
2dl riven parmesanost
Persilja
4 äggulor
Gör såhär: Skala tunna och långa strimlor av squashen så att de ser ut som pasta. Blanda dessa med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Strimla bacon och dela champinjonerna i lagom bitar. Stek dessa i lite olivolja några minuter.
Vispa ihop äggen, parmesanosten och grädden. Salta och peppra.
Lägg squashen i en kastrull och häll i baconröran. Värm försiktigt och häll sedan i äggblandningen. Värm tills äggen koagulerar(äggen "stelnar" och fastnar på squashen). Krydda mer om det behövs och servera med hackad persilja, en äggula i ena halvan av skalet och en god sallad.
Kommentarer
Trackback