Bananbröd
2014-06-03 | 15:21:32

Enkelt, gott, snabbt och nyttigt
Testade att göra ett recept jag hittade på en blogg, nämligen banankaka. Experimenterade lite med receptet då jag inte hade vissa saker hemma men det blev supergott! På bilden ovan toppade jag brödet med lite vaniljkvarg, kokosflingor och hallon.
Ingredienser 1 bröd:
2 bananer
1 dl vaniljkvarg/kvarg
1/2 dl vatten
3 ägg
2 msk honung
2 dl dinkelmjöl fullkorn
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Gör såhär:
Mixa bananerna med en stavmixeri en bunke. Tillsätt ägg, kvarg, vatten och honung och blanda nog till en slät smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda till en jämn smet. Smöra och bröa en brödform, häll i smeten och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter på 175 grader. Se upp så att den inte bränns! Servera med valfri topping, t.ex. kvarg, frusna bär, jordnötssmör, banan.
Kommentarer
Trackback