Getost-och paprikapaj med grillad fläskytterfilé
2014-05-04 | 16:23:03

Igårkväll grillade pappa en av mina favoriter; fläskytterfilé. Till detta gjorde jag en paj på siktat dinkelmjöl och kesella i botten, fylld med purjolök, inlagd paprika, timjan och getost. Som tillbehör hade vi även en god sallad och en kall sås som jag bara slängde ihop med lite gräddfil, örtsalt, peppar och rödlök! Här kommer receptet på pajen:
Ingredienser 4-6 pers:
3 dl dinkelmjöl, siktat eller fullkorn
1 burk kesella 10%
2 tsk salt
1 skvätt flytande margarin
1 burk inlagd paprika (400g)
1 tsk torkad timjan
1 purjolök
Olivolja
4 ägg
1/2 dl mellangrädde
200 g getost
Salt och peppar
Gör såhär:
Blanda och knåda alla ingredienser till pajskalet. Klä en smord form med degen och förgrädda på 200 grader i ca 10-15 minuter. Finhacka och stek purjolöken i lite olivolja tills den blir mjuk. Strimla paprikan och stek tillsammans med purjolöken och lite timjan.
Vispa ihop äggen, grädden och salt och peppar. Fyll pajskalet med paprikaröran och skiva getosten och lägg ovanpå. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen 20-30 minuter på 200 grader. Servera med grillat kött eller fisk, en kall sås och en god sallad.
Kommentarer
Trackback