Grahamsscones med rågflingor
2014-05-04 | 16:29:00
Imorse gjorde jag lite scones på de ingredienser vi hade hemma, vilket inte var så mycket men de blev goda och saftiga. Dock gör grahamsmjölet att de blir väldigt mastiga och "tunga" i konsistensen men de smakade riktigt bra och passar både som fika eller till frukost. Snabba att göra och goda att äta! Man kan byta ut rågflingor mot nötter eller frön om man tycker om det bättre eller helt enkelt inte har det hemma.
Ingredienser 4 stora:
1 dl dinkelmjöl siktat eller fullkorn
5 dl grahamsmjöl
2 dl rågflingor
3 dl mjölk eller filmjölk
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser noga och tillsätt sedan mjölken. Dela degen i fyra lika stora bollar och tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med en kniv och nagga lite med en gaffel ovanpå. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Servera med något gott pålägg antingen som fika eller till frukost!
Kommentarer
Trackback