Chévresallad med sötpotatispuré
2014-04-17 | 14:42:45
Testade något nytt med sötpotatis idag istället för att bara ugnsrosta dem så gjorde en puré med créme fraiche och parmesanost och till det en sallad med chévre och valnötter.
Ingredienser 2 port:
1 sötpotatis
1 dl créme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
1 paket chévre
1 kruka sallad
1 näve valnötter
10 cm gurka
Olivolja
Salt och peppar
Crema di balsamico
Gör såhär:
Skala sötpotatisen och dela den i kuber, lägg i en gryta och täck med lättsaltat vatten. Koka mjuka i 10-15 min. Häll av vattnet och tillsätt créme fraiche, parmesanost och salt och peppar. Mixa med en stavmixer eller mosa med en potatisstöt.
Sköjl och hacka salladen, dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna, skär i bitar. Lägg upp sallad, skivad chévre, gurka, sötpotatispurén, valnötter och crema di basamico. Ringla över lite olivolja. Klart!
Kommentarer
Trackback