Fisk med täcke, tartarsås och varm vårsallad

2014-04-06 | 20:18:12
 
Testade idag att göra ett av recepten från Jamie Olivers kokbok som jag köpte på bokrean för någon månad sedan och GUD vad gott det blev! Allting passade verkligen ihop och jag som inte ens tycker om fisk så mycket, blev helt såld på detta receptet. 
 
Ingredienser 4 pers:
 
Tartarsås:
3 cornichoner
knippa persilja
15 g sardeller eller anjovis i olja
citron
200 g majonäs på burk eller hemmagjord, jag gjorde egen
Paprikapulver
(Salt) och peppar
 
Fisk:
Fisk av fin kvalitet, jag använde pangasiusfiléer
200 g vitt bröd med skorpa
vitlöksklyftor
140 g soltorkade tomater i olja
1 knippa färsk basilika
liten röd chili
40 g parmesanost
citron
Balsamvinäger
 
Sallad:
skivor pancetta
vitlöksklyftor
5 msk balsamvinäger
1 pkt ärtskott
1 pkt ruccola
 
Gör såhär:
 
Häll olivolja på en plåt och lägg fiskfiléerna på den. Salta och peppra och vänd sedan och gör detsamma på andra sidan. Sätt in i ugnen på varmluftgrill i 5 min.
 
Grovhacka brödet och lägg i en matberedare. Kör och tillsätt 2 skalada vitlöksklyftor tillsammans med oljan från burken med sardeller medan matberedaren går. Häll sedan över brödsmulorna i en skål. 
 
Lägg hälften av sardellerna i den tomma matberedaren tillsammans med de soltorkade tomaterna, 2 skalade vitlöksklyftor, basilika, chili och parmesanosten. Riv skalet från 1 citron och pressa i saften. Tillsätt några skvättar balsamvinäger och kör till en röra. Ta ut fisken ur ugnen och skeda över och bre ut blandningen i ett tjockt lager på varje fiskfilé. Strö över brödsmulorna och ringla över lite olivolja ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter. 
 
Lägg cornichonerna, persiljan, sardellerna, och citronsaft+skal i matberedaren och kör till en röra. Blanda med majonäs. Tillsätt paprikapulver och salt och peppar om det behövs. Toppa med hackad persilja.
 
Gör salladen genom att strimla pancettan och stek i lite olivolja några minuter. Tillsätt hackad vitlök och ta av från plattan. Häll på balsamvinägern och skaka pannan. Sätt tillbaka stekpannan på spisen och häll i lite olivolja i dressingen. Blanda i ruccola och ärtskott och värm en stund. 
 
Servera allt tillsammans med någon god dricka och eventuellt potatismos, ärtpuré eller t.ex. fullkornsris. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback