Morotskaka-gröt med vaniljfrosting

2014-04-14 | 15:20:20
 
Ville testa att göra något annat med gröten än att bara ha den som vanligt så testa ett recept med morötter. Ovanpå hade jag turkisk yoghurt blandat med stevia och vaniljpulver, det påminde faktiskt lite om varm morotskaka och var supergott som komplement till den vanliga, klassiska havregrynsgröten. Gröt är perfekt att äta innan man ska träna, antingen någon timme innan eller på morgonen om man ska träna senare under dagen. Havregrynsgröt ger en lång och hållbar energi och man behåller mättnadskänslan mycket längre vilket gör att man inte behöver äta lika ofta och lika mycket.
 
Ingredienser 1 port:
 
1 dl havregryn
1 liten finriven morot
1/2-1 tsk kanel
1,5 dl vatten
2 msk mjölk
1 krm salt
Stevia efter smak
Vaniljpulver (valfritt)
 
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
1-2 tsk stevia
 
Valnötter
 
Gör såhär:
 

Koka upp havregryn, morötter, kanel, vatten, mjölk, salt och stevia och koka i 4-5 min på låg värme. 
 
Blanda turkisk yoghurt med vaniljpulver och stevia. Servera med gröten och toppa eventuellt med lite valnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback