Vietnamesiska vårrullar med hemmagjord jordnötssås

2014-03-25 | 19:32:16
 
Ikväll blev det en resa till Vietnam med vietnamesiska vårrullar fyllda med en massa nyttigheter. Till gjorde jag min egen jordnötssås för första gången som blev helt perfekt! Riktigt enkelt att göra och väldigt fräscht.
 
Ingredienser ca 12 små vårrullar:
 
rispapper
morötter
vårlökar
röd paprika
12 crab sticks (kan uteslutas)
Ca 1/2 paket alfagroddar
salladsblad
(2 avokado)
 
Jordnötssås:
150 g torrostade jordnötter
tsk röd curry
1/2 msk fisksås
1 burk kokosmjölk
1 msk socker
 
Gör såhär:
 
Börja med jordnötssåsen; grovhacka jordnötterna antingen för hand eller i en matberedare, häll nötterna och resten av ingredienserna i en gryta. Låt puttra ca 15 min på spisen.
 
Strimla morötterna, paprikan och vårlökarna fint. Använd en mandolin om du har det. Dela crabsticksen. Ta sedan ett rispapper och doppa hela i en skål med varmt vatten, håll det nere 5-10 sekunder, akta så att det inte knäcks när du lägger ner det i skålen, använd en stor skål. Lägg sedan ett salladsblad och alla grönsakerna på rispappret. Lägg crabsticksen överst och vik ihop rispappret så att det håller inne alla grönsakerna. Dela sedan vårrullen på mitten. Upprepa detta tills du fått 12 små vårrullar. Servera vårrullarna med jordnötssåsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback