Fullkornspasta med färska musslor

2014-05-20 | 15:47:36
 
Pasta är nog ett av de allra enklaste sätten att göra en god och snabb middag, trots att jag inte är så förtjust i musslor så är denna rätten så himla god då såsen smakar helt fantastiskt! Om man vill göra rätten lite nyttigare kan man använda fullkornspasta, precis som jag gjorde. 
 
Ingredienser 4 port:
 
4 port fullkornspasta
600g-1kg färska blåmusslor (släng de som är öppna, de är antagligen döda och farliga att äta)
morot
gul lök
vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde
Olivolja
Salt och peppar
Färsk bladpersilja
 
Parmesanost
 
Gör såhär:

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skala och finhacka morot, lök och vitlök och fräs i lite olivolja i ca 5 minuter tills de blir mjuka. Tillsätt vinet och lägg i musslorna. Stäng locket och skaka om i grytan lite då o då. det tar ca 2-4 minuter för dem att öppna sig. Ta upp musslorna o lägg på en tallrik. Gör såsen genom att hälla i grädden i musselbuljongen, salta och peppra och låt koka i några minuter. Blanda i musslorna och värm dem lite. 
 
Blanda musselsåsen med pastan ordentligt och finhacka persilja som du strör över vid servering. Servera med riven parmesanost. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback