Sallad med tomat-och melonsalsa, tonfisk och bönröra
2014-05-08 | 13:32:41
Alla lektioner var "inställda" idag så stack till gymmet o körde ett riktigt bra pass, kom hem, städade rummet och sen slängde jag ihop en enkel och god lunch! En melon-och tomatsalsa med honung och färsk basilika, bönpuré med vitlök och salladstonfisk.
Ingredienser 1 port:
1 burk tonfisk
Olivolja
Salt och peppar
2 plommontomater
1/2 galiamelon
1 sharlottenlök
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
Honung
Olivolja
Vit balsamvinäger
1 burk stora vita bönor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl lätt créme fraiche
Salt och peppar
Olivolja
(Isbergssallad)
Gör såhär:
Lägg upp sköljd och hackad isbergssallad på en tallrik. Häll av vattnet/oljan från tonfisken och tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Skölj och dela plommontomaterna, använd en "urgröpare" till melonen om du har det, annars är det bara att skära den i bitar. Skala och hacka löken och hacka basilikan. Blanda allting i en skål och krydda med honung, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Lägg tonfisken ovanpå salladen.
Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av. Skala och riv vitlöken och mixa bönorna, vitlöken och lite olivolja med en stavmixer. Tillsätt créme fraiche och salt och peppar. Lägg upp allting tillsammans med tonfisken.
Kommentarer
Trackback