Varm makrillröra med fullkornsnudlar & sallad

2014-05-30 | 10:11:40
 
En riktigt enkel och god lunch som jag åt för några dagar sedan var varm makrillröra, testade att värma makrillen på spisen istället för att äta den kall som jag brukar. Makrill innehåller många nyttiga fetter och knappt några kolhydrater. Har inte haft tid att blogga den senaste tiden då jag gjort en massa annat. 
 
Denna rätten passar både som middag och lunch och för att göra den lite nyttigare använde jag fullkornsnudlar istället för vanliga. Den är även gjord på ingredienser som de flesta alltid har hemma. 
 
Ingredienser 1 port:
 
1 burk makrill i tomatsås
gul lök
Olivolja
Salt och peppar
Persilja
 
1 port fullkornsnudlar
Ruccola
Vindruvor
Balsamico
 
Gör såhär:

Skala och finhacka löken och stek den mjuk i olivolja. Tillsätt makrillen och dela eventuellt de större bitarna. Stek i några minuter, under tiden kan du koka fullkornsnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Krydda makrillröran med valfria kryddor, jag använde salt, peppar och färsk persilja. Servera röran med nudlarna och en sallad med ruccola, vindruvor och balsamico.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback